[spb_row element_name=”Row” wrap_type=”content-width” parallax_image_height=”content-height” parallax_image_movement=”fixed” parallax_image_speed=”0.5″ bg_video_loop=”yes” parallax_video_height=”window-height” parallax_video_overlay=”none” row_overlay_opacity=”0″ row_col_pos=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”] [spb_text_block animation=”none” animation_delay=”0″ simplified_controls=”yes” custom_css_percentage=”no” padding_vertical=”0″ padding_horizontal=”0″ margin_vertical=”0″ custom_css=”margin-top: 0px;margin-bottom: 0px;” border_size=”0″ border_styling_global=”default” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Mange ansøgere til dit drømmejob? Her får du nogle gode råd til, hvordan du kan optimere din ansøgning og øge sandsynligheden for at blive opdaget i mængden af ansøgere.

Der er ofte mange ansøgere til de mest attraktive job i frisør- og skønhedsbranchen. Derfor er det altafgørende, om din ansøgning virker interessant og relevant, så den ender i bunken med potentielle kandidater. Følger du vores seks råd, er du godt på vej.

1. Læs ind i stillingsopslaget

Ofte vil du kunne læse i stillingsopslaget hvilken type og hvilke specifikke faglige kompetencer, salonen søger. Ofte vil der i en salon være forskellige roller. Måske er der én, som har lederrollen, én som sørger for sociale tiltag og skaber en god stemning i salonen, eller én som sørger for, at alle de praktiske opgaver bliver løst. Det kan derfor være en fordel, hvis du har læst stillingsopslaget grundigt og har spottet hvilken rolle, salonen har brug for at få udfyldt. Nævner du netop nogle af disse ting i din ansøgning, øges sandsynligheden for, at du bliver bemærket.

2. Ring til salonejeren

Har du spørgsmål til stillingsopslaget, kan du ringe til salonejeren eller den kontaktperson, som er angivet i stillingsopslaget. Ringer du med nogle relevante spørgsmål til stillingen, viser du interesse og får samtidig en god mulighed for at gøre dig bemærket. Kan du smile igennem telefonen, er dette et stærkt værktøj, hvis du vil huskes, når ansøgningerne bliver gennemgået.

3. Mød op i salonen

I de fleste tilfælde efterlader det et godt indtryk, hvis du møder op i egen person i salonen for at aflevere din ansøgning. Du kan måske ovenikøbet få lejlighed til at hilse på ejeren. Langt de fleste salonejere har dog ekstremt travlt, og derfor er det heller ikke alle, som har mulighed for andet end hurtigt at sige hej. Her skal man selvfølgelig respektere ejerens tid, men det viser interesse at aflevere ansøgningen personligt.

4. Lad saksen tale

Det er vores erfaring, at de færreste bliver ansat udelukkende på baggrund af deres evner til at skrive en ansøgning. Derfor er det en god idé at inkludere billeder i din ansøgning, hvor du kan vise salonejeren, hvad du tidligere har lavet. Langt de fleste salonejere vil hellere ansætte en dygtig frisør end en, som er dygtig til at skrive en ansøgning. Har du taget nogle gode billeder af tidligere frisurer, som du har lavet, så indsæt dem i din ansøgning. Du kan også vedlægge din fulde portefølje af billeder fra dit arbejde, så salonejeren får det bedste grundlag for at vurdere dit niveau.

5. Priser og awards

Kan du endvidere fremvise diplomer, certifikater m.m., som kan underbygge, hvor dygtig du er fagligt, er det en klar fordel. Har du tidligere vundet konkurrencer eller vundet anerkendelse på andre måder, er det vores erfaring, at man gerne må være stolt af dette og vedhæfte det.
Blandt andet anbefaler Jesper Buch i et tidligere blogindlæg til arbejdsgiveren, at man ikke skal være bange for at ansætte folk, der er dygtigere end én selv på nogle områder. At det er sammensætningen af faglige kompetencer blandt medarbejderne, som gør teamet stærkt. Så hvis du har vundet anerkendelse for dit arbejde, så tøv ikke med at medsende bevis for det, når du søger en stilling.

6. Videoer er fremtiden

Der er ingen tvivl om, at videorekruttering bliver mere og mere udbredt og helt sikkert bliver større i fremtiden. Specielt i en så kreativ branche som frisør- og skønhedsbranchen kunne man forestille sig, at videomateriale hurtigt vinder indpas. Vi har hørt om flere, der simpelthen tilføjer en lille videohilsen til sin ansøgning og dermed giver salonejeren flere muligheder for at vurdere dig som person. At blive hørt og set på en video vil hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden. Måske har du endda videoer, hvor salonejeren kan se dig mens du arbejder, og dermed have mulighed for at vurdere dit arbejde endnu bedre. Du kan komme langt med en smartphone og behøver ikke investere i dyrt udstyr for at lave en fornuftig præsentations video, som rykker dig frem i feltet af ansøgere.

Og så er der bare tilbage at ønske dig held og lykke med jobsøgningen. 🙂

[/spb_text_block] [/spb_row]